Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Ενίσχυση της επιχείρησης 'ΤΖΙΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑ' που επλήγη από τον Covid-19 στην Ήπειρο' [ΤΖΙΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑ] [ΗΠΕ11-0187095]
Άξονας: 1.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΠΕ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €2,601.76
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €2,601.76
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιγραφή Έργου
Η εμφάνιση και η διάδοση του κορονοϊού, τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλη την παγκόσμια κοινότητα ανάγκασε όλες τις κυβερνήσεις να πάρουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα ώστε να μειώσουν την ραγδαία εξάπλωσή του. Μέτρα όπως η τηλεργασία αρχικά και η απαγόρευση μετακινήσεων και το κλείσιμο των καταστημάτων στο τελευταίο στάδιο, οδήγησαν τις περισσότερες επιχειρήσεις σε οικονομικό αδιέξοδο και σε παντελή έλλειψη ρευστότητας. Σκοπός του παρόντος επενδυτικού σχεδίου είναι να αναδειχτεί η αναγκαιότητα χορήγησης της ενίσχυσης ώστε να μπορέσει η ατομική επιχείρηση με αντικείμενο την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων εκπαίδευση να αυξήσει την ρευστότητά της και να καταφέρει να σταθεροποιήσει την οικονομική της κατάσταση ώστε να καταστεί βιώσιμη μακροπρόθεσμα. Ο κορονοϊός, δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα στην ελληνική κοινωνία και το κλείσιμο των σχολείων άλλαξε ριζικά τις ζωές καθηγητών, γονέων και μαθητών. Σε οικονομικό επίπεδο όλα τα επαγγέλματα της εκπαίδευσης αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν μεγάλη κρίση, καθώς ακόμη και σήμερα πορεύονται με αβεβαιότητα για το αν θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους ή όχι, καθώς μπορεί ανά πάσα στιγμή ανάλογα με τη πορεία της πανδημίας να δοθεί εντολή αναστολή λειτουργίας. Επιχειρήσεις του εκπαιδευτικού κλάδου, όπως αυτή που αναλύουμε, έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της νόσου του κορωνοϊού και σε αυτή την φάση, το ποσό των 2.601,76 ευρώ που αιτείται η επιχείρηση θα την βοηθήσει να καλύψει ένα μέρος της ζημιάς και να προσπαθήσει να ανασυνταχθεί ώστε να αντιμετωπίσει τη συνέχεια έχοντας σαν όπλο αυτήν την ένεση ρευστότητας. Κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, εξόδων για την ενίσχυση της υγιεινής και της ασφάλειας ενάντια στον κορονοϊό καθώς και δαπανών για την προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού για εφαρμογή τηλεκπαίδευσης είναι μερικές από τις ανάγκες που θα καλύψει η επιχείρηση με το επιχορηγούμενο κεφάλαιο κίνησης.
Κρισιμότητα
Σύμφωνα με αποτελέσματα πολλών ερευνών, οι μισές σχεδόν επιχειρήσεις διέκοψαν εντελώς ή τμήμα της εμπορικής τους δραστηριότητας στο διάστημα Απριλίου έως Μαϊου 2020, με το 13% να διέκοψε εντελώς. Το 57% των επιχειρήσεων σημείωσε μείωση των ετήσιων εσόδων τους, με το 17% αυτών να έχει καταγράψει πτώση ύψους 60-100%. Παρατηρώντας προσεκτικά τα παραπάνω δεδομένα είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς την κρισιμότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης επένδυσης. Το χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος του έτους είναι καθοριστικό για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Αναμφίβολα αυτές που θα καταφέρουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους είναι όσες θα έχουν επαρκή ρευστότητα. Η επιχείρηση που αναλύουμε αναγκάστηκε να κλείσει με κρατική εντολή, γεγονός που την οδήγησε σε μείωση ποσοστού 100 % στον κύκλο εργασιών της κατά το 2ο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Επιτακτική είναι έτσι η ανάγκη χρηματοδότησης ώστε να καταφέρει να συνεχίσει να λειτουργεί.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
-
Δείκτες Εκροών
  • CO01.Άνεργοι, συμπεριλαμβανομένων των μακροχρόνια ανέργων
  • CO02.Παραγωγικές επενδύσεις: Αριθμός επιχειρήσεων που λαμβάνουν επιχορηγήσεις
  • CV20.Κόστος μη επιστρεπτέας οικονομικής ενίσχυσης στις ΜΜΕ για κεφάλαιο κίνησης για την αντιμετώπιση του COVID-19
  • CV22.Αριθμός ΜΜΕ που λαμβάνουν μη επιστρεπτέα οικονομική ενίσχυση για κεφάλαιο κίνησης για την αντιμετώπιση του COVID-19

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.