Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Το έργο αφορά ση δημιουργία Δομής «Κέντρο Κοινότητας» στο Δήμο Σουλίου το οποίο εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του δήμου, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, με στόχο τη διάχυση της πληροφορίας αναφορικά με υπηρεσίες και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα προς όλους τους πολίτες. Επίσης, πέρα από τη διάχυση της πληροφορίας, τα Κέντρα Κοινότητας (ΚΚ) παρέχουν και υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης. Είναι δομές που λειτουργούν συμπληρωματικά, και δεν αντικαθιστούν ή υποκαθιστούν τις Υπηρεσίες των Δήμων, αλλά διευρύνουν το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα προς τους δημότες-ωφελούμενους. Στα Κέντρα Κοινότητας γίνεται υποδοχή και καταγραφή των ωφελουμένων, με στόχο τη διάγνωση των αναγκών τους και την προώθηση τους σε Υπηρεσίες, Δομές και Προγράμματα που υφίστανται την τρέχουσα χρονική στιγμή και έχουν ως αντικείμενο την κοινωνική υποστήριξη ενδυνάμωση και ένταξή τους. Συγχρόνως στο Κέντρο Κοινότητας γίνεται υποδοχή των αιτήσεων για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ), την ανθρωπιστική βοήθεια.
Η δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Σουλίου καλείται να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των φαινομένων του κοινωνικού αποκλεισμού, της δυσκολίας πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά, της έλλειψης ενημέρωσης για παρεχόμενες υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα και των διαδικασιών πρόσβασης σε αυτές. Επομένως να ενισχύσει τις υπηρεσίες που παρέχονται σε επίπεδο Δήμου. Επιπλέον Το Κέντρο Κοινότητας θα συνεισφέρει στην ενεργό στήριξη των υπηρεσιών που αποσκοπούν στην προώθηση της απασχόλησης, στη στήριξη Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, στη δημιουργία συνεταιρισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας, μέσω διασύνδεσης των ωφελουμένων με τις υπηρεσίες, παροχής πληροφόρησης και υποστήριξης στην προετοιμασία τυχόν απαραίτητων εγγράφων για τη συμμετοχή στις δράσεις απασχόλησης (πληροφόρηση για προγράμματα πρωτοβουλίες προώθησης στην απασχόληση, προγράμματα κατάρτισης, απαιτούμενα δικαιολογητικά, στήριξη στη συμπλήρωση αιτήσεων κλπ.). Ταυτόχρονα το στελεχιακό δυναμικό θα καταρτίσει πλάνο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση προκαταλήψεων, στερεοτύπων, ελλιπούς ενημέρωσης σε ζητήματα ζωτικής σημασίας για την ευημερία των τοπικών κοινωνιών, όπως θέματα δημόσιας υγείας, πρόληψης, πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες κλπ.
Σαν παραδοτέο της πράξης θεωρείται όλος ο ωφελούμενος πληθυσμός της περιοχής παρέμβασης ο οποίος θα καταγραφεί στο Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα (ΕΠΣ). Πέρα από τους ωφελούμενους, παραδοτέο μπορεί να θεωρηθεί και η καταγραφή και παρακολούθηση αυτής της πληροφορίας στο ΕΠΣ, με τη μορφή δεικτών. Ενημερωτικό υλικό για όλες τις δράσεις του δήμου και της περιφέρειας για δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Ειδικότερα τα παραδοτέα των ενεργειών ορίζονται στο σχέδιο εκτέλεσης με ίδια μέσα της δομής.