Κατασκευή Ηλεκτρονικού επιχειρήν – ηλεκτρονικού εμπορίου και προβολής προώθησης. [ΘΕΟΧΑΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ] [ΗΠΕ7-0049566]
Άξονας: 1.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΠΕ
Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Το έργο αφορά την κατασκευή ηλεκτρονικού εμπορίου και την ψηφιακή προβολή της επιχείρησης, που εδρεύει στα Ιωάννινα. Προβλέπεται η αγορά σύγχρονου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού καθώς και η αγορά λογισμικών προγραμμάτων ευρωπαϊκών προτύπων, δαπάνες ψηφιακής προβολής – προώθησης τη επιχείρησης και δαπάνες προς τρίτους.
H ετήσια πανελλήνια έρευνα ηλεκτρονικού εμπορίου B2C (business to consumer), που διεξήγαγαν ο ΣΕΛΠΕ και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA), κατέγραψε αύξηση 15%-20% των online αγορών το 9μηνο του 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στο 9μηνο του 2018 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 20% του μέσου αριθμού των online αγορών από 12,26% (2017) σε 14,86% (2018) και αύξηση περίπου κατά 20% της συνολικής μέσης αξίας αυτών σε σχέση με το 2017. Το 35% των online αγοραστών πραγματοποιεί ψηφιακά 1 στις 2 συνολικές του αγορές (από 31% το 2017), ενώ το 85% των αγοραστών κάνει πάνω από το 80% των online αγορών του από ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα (από το 70% το 2017). Η ραγδαία αύξηση λοιπόν των online αγορών και η αδυναμία πραγματοποίησης επενδύσεων οδηγεί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να τοποθετούνται στο Διαδίκτυο και είναι τεράστια η συνέχιση της συμβολής του ηλεκτρονικού εμπορίου στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ο βαθμός κρισιμότητας του επενδυτικού σχεδίου είναι ιδιαίτερα υψηλός καθώς η υλοποίηση του θα συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στα παραπάνω.
Η επιχείρηση αναγνωρίζοντας την εξέλιξη και τη δυναμική της αγοράς, στοχεύει στην ενίσχυση της θέσης της, προκειμένου να εδραιωθεί περαιτέρω και να αναπτυχθεί. Στο πλαίσια αυτό η επιχείρηση έχει θέσει τους ακόλουθους στόχους: - Την καθιέρωσή της στην αγορά και τη συνεχή ανάπτυξή της. - Τη δημιουργία και διατήρηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έναντι των ομοειδών επιχειρήσεων. - Την αύξηση του πελατολογίου της. - Τη διασφάλιση και την επιπλέον βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων. - Την επέκταση σε νέα προϊόντα και νέες αγορές. - Επιπλέον, εξίσου σημαντικός στόχος αποτελεί η διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης μακροπρόθεσμα. Για την επίτευξη των παραπάνω η επιχείρηση: - Παρέχει ολοκληρωμένα και άρτια ποιοτικά προϊόντα. - Παρέχει στους πελάτες της την καλύτερη δυνατή επιστημονική και οικονομική λύση μέσω της πληροφορίας . - Διεκπεραιώνει τις εργασίες μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια προδιαγραφών και χωρίς υπερβάσεις συμφωνηθέντων χρόνων παράδοσης και προϋπολογισμών. - Φροντίζει για τα τη σωστή διαχείριση των οικονομικών της προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να επενδύει και αναπτύσσεται, εφόσον οι γενικότερες συνθήκες το επιτρέπουν. Συμπερασματικά, με το παρόν επενδυτικό πρόγραμμα, η επιχείρηση έρχεται να καλύψει μια σειρά στρατηγικών μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων στόχων, που σχετίζονται με την αναβάθμιση των βασικών επιχειρησιακών της δραστηριοτήτων, την προσφορά νέων προϊόντων, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τον λειτουργικό και διοικητικό εκσυγχρονισμό της, καθώς και την μείωση του λειτουργικού της κόστους.
-
CO01.Άνεργοι, συμπεριλαμβανομένων των μακροχρόνια ανέργων
-
CO02.Παραγωγικές επενδύσεις: Αριθμός επιχειρήσεων που λαμβάνουν επιχορηγήσεις