ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ [ΜΑΥΡΙΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ] [ΗΠΕ7-0055461]
Άξονας: 1.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΠΕ
Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Ως επικοινωνία ορίζεται η μεταβίβαση πληροφοριών από ένα άτομο σε ένα ή περισσότερα άλλα άτομα, ή και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ δύο ή πλειόνων ατόμων. Η εν λόγω έννοια σε επιχειρησιακό και επιχειρηματικό επίπεδο είναι άκρως σημαντική, αν συνυπολογίσουμε ότι η ανταλλαγή σκέψης και πληροφοριών είναι η βάση για τη δημιουργία μιας συνεργασίας υπό τη σκέπη αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης, ή καλών ανθρωπίνων σχέσεων. Η ανθρώπινη επικοινωνία αποτελεί τη βάση για την επιχειρησιακή επικοινωνία. Με άλλα λόγια την επικοινωνιακή πολιτική μιας επιχείρησης. Ως εκ τούτου ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός της «επιχειρησιακής επικοινωνίας» του επενδύτη, θα αποτελέσει εργαλείο για την αποτελεσματική λειτουργία της επιχείρησης και την παράλληλη επίτευξη των στόχων της. Η εν λόγω επιχείρηση στην προσπάθεια της να μεγιστοποιήσει, στο βέλτιστο βαθμό τη βιωσιμότητα της στον τομέα της, επιθυμεί μέσω της αίτησης χρηματοδότησης να ισχυροποιήσει και να επεκτείνει την επικοινωνιακή της πολιτική. Το γεγονός αυτό θα επιτευχθεί μέσω διαδικασιών, μεθόδων, τρόπων αλλά και μέσων επικοινωνίας που θα χρησιμοποιηθούν για να πληροφορήσουν, υποκινήσουν και να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Πιο συγκεκριμένα, η επικοινωνιακή πολιτική του επενδυτή θα βασιστεί στην ηλεκτρονική προβολή μέσω: εταιρικής ιστοσελίδας στην ελληνική και αγγλική γλώσσα-υποστηριζόμενη για ΑΜΕΑ, κατασκευή εξειδικευμένου λογισμικού διάδρασης όπως eshop, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και της διαφήμισης σε διάφορες μηχανές αναζήτησης και ιστότοπους (Google) και για προβολή της επιχείρησης στα Social Media και σε λοιπά ηλεκτρονικά μέσα όπως Facebook, Instagram κ.α. Οι παραπάνω προωθητικές ενέργειες, θα δυναμώσουν την επικοινωνιακή στρατηγική της επιχείρησης. Η αλληλεπίδραση που θα προκύψει, θα αποτελέσει και το κλειδί της επιτυχίας για τις επικείμενες πωλήσεις της.
Στο σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο έχει αποδειχθεί ότι η βιωσιμότητα μίας επιχείρησης κρίνεται από την ικανότητα των φορέων της για συνεχή εξέλιξη, προσαρμογή στις νέες οικονομικές και τεχνολογικές συνθήκες και έμφαση στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Κρίσιμο σημείο για να ληφθούν σωστές αποφάσεις από την διοίκηση είναι η εμπεριστατωμένη μελέτη και η άριστη γνώση του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος της επιχείρησης. Η απουσία επενδύσεων σε μια επιχείρηση, εγκυμονεί κινδύνους να αφήσει έδαφος σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, που βελτιώνουν συνεχώς τα χαρακτηριστικά τους μέσα από εκσυγχρονισμούς και βελτίωση των υποδομών τους. Σχετικά με την εξεταζόμενη επιχείρηση θα πρέπει με γρήγορους ρυθμούς να αναλάβει επενδυτικές πρωτοβουλίες με σκοπόνα καλυφθούν εντοπισμένες ανάγκες και να επιλυθούν υπαρκτά προβλήματα, πριν οι επιπτώσεις που προκύπτουν από αυτά γίνουν ορατά στον πελάτη και να αλλοιώσουν την θετική εικόνα της ή ακόμη πριν οι ενδεχόμενες επιπτώσεις να αποτυπώνονται στα οικονομικά της στοιχεία. Η διοίκηση της επιχείρησης εκτιμά ότι πρέπει να αναλάβει επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν σε βάθος χρόνου με ιεράρχηση των αναγκών. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών που συμπεριλήφθηκαν στο προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο, θεωρούνται άμεσης προτεραιότητας για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, εναρμονισμένες με τις βασικές στοχεύσεις που έχει σήμερα η επιχείρηση. Η δυνατότητα ένταξης της επενδυτικής πρότασης στο πρόγραμμα και η χρηματοδότηση μέρους της επενδυτικής δαπάνης από το πρόγραμμα, αποτελεί ευνοϊκή συγκυρία και θα συμβάλει θετικά τόσο ως κίνητρο για την επίσπευση της επένδυσης, όσο και στο να εξασφαλισθεί ένας ολοκληρωμένος χαρακτήρας του προτεινόμενου έργου.
Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο αφορά τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της επιχείρησης σε πολλαπλά επίπεδα, βασίζεται στην γενικότερη επιχειρηματική στρατηγική που στοχεύει στην διατήρηση και ακόμη ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης της στην αγορά, να δημιουργήσει διακριτά πλεονεκτήματα και ουσιαστική διαφοροποίηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό, που είναι έντονος στο κλάδο. Συνεπώς η υλοποίηση του προτεινόμενου επενδυτικού σχεδίου αποσκοπεί : (1) στην προβολή και προώθηση της επιχείρησης (2) στην προσαρμογή της επιχείρησης στις συνθήκες που επιβάλλει ο ανταγωνισμός και στην δημιουργία ισχυρών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων. Στην αύξηση των πωλήσεων της επιχείρησης και ως επακόλουθο η αύξηση των κερδών.
-
CO01.Άνεργοι, συμπεριλαμβανομένων των μακροχρόνια ανέργων
-
CO02.Παραγωγικές επενδύσεις: Αριθμός επιχειρήσεων που λαμβάνουν επιχορηγήσεις