Πρωτεϊνικές Λειτουργικές Μπάρες
Άξονας: 1.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΠΕ
Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Καθώς η επιστήμη της διατροφής στρέφεται από την έννοια της «επαρκούς διατροφής» στην έννοια της «βέλτιστης διατροφής», αρχίζουν να διατίθενται στην αγορά νέα τρόφιμα με προστιθέμενη αξία, τα οποία μπορούν βοηθήσουν τους καταναλωτές να ανταπεξέλθουν πνευματικά και σωματικά. Ιδιαίτερα διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια, είναι η χρήση φυσικών προϊόντων γάλακτος με ενισχυμένη σύνθεση από άτομα με αυξημένες μεταβολικές ανάγκες. Η Ήπειρος είναι μια περιοχή με έντονη κτηνοτροφική δραστηριότητα, παράγοντας μεγάλες ποσότητες φρέσκου γάλακτος και τυροκομικών προϊόντων. Στόχος της πρότασης είναι η αξιοποίηση τυρογάλακτος, ενός εξαιρετικά ρυπογόνου παραπροϊόντος της τυροκομήσεως, για την παραγωγή βιολειτουργικών προϊόντων (μπάρες διατροφής), ενισχυμένων με πρωτεΐνες και αμινοξέα, απομονωθέντων από τυρόγαλα της Ηπείρου. Η παραγωγή του προϊόντος θα βασιστεί σε σύγχρονες αναλυτικές τεχνικές και τεχνικές βιολογικής αξιολόγησης, συμβάλλοντας έτσι σε μια επιστημονικά ολοκληρωμένη προσέγγιση ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων. Η άμεση υλοποίηση των αποτελεσμάτων της θα επιφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στην εταιρεία συντονιστή και στις τοπικές βιομηχανίες τυροκομήσεως και στους μικροπαραγωγούς που θα παρέχουν την πρώτη ύλη για την ανάπτυξη του καινοτόμου προϊόντος.
-
-
-
CO02.Παραγωγικές επενδύσεις: Αριθμός επιχειρήσεων που λαμβάνουν επιχορηγήσεις
-
CO26.Έρευνα, καινοτομία: Αριθμός επιχειρήσεων που συνεργάζονται με ερευνητικά ιδρύματα