Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού με τη 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων - Γέφυρα Πλάκας
Άξονας: 3.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €12,092,516.60
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €12,092,516.60
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιγραφή Έργου
Tο βασικό αντικείμενο του έργου είναι ο κύριος οδικός άξονας σύνδεσης, του ΑΚ Τερόβου της Ιόνιας Οδού (επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων - Πηγαδιών) με την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων - Γέφυρα Πλάκας με συνολικό μήκος 9,809.27m, που αποτελεί σχεδόν καθολικά νέα χάραξη και όχι βελτίωση κάποιας προϋφιστάμενης οδού.Το έργο περιλαμβάνει δύο ισόπεδες συνδέσεις αυτού με την 7η και την 2η Επαρχιακή Οδό καθώς και άλλες τρείς που αποκαθιστούν την οδική σύνδεση με το υπάρχον οδικό δίκτυο. Επίσης θα υλοποιηθεί η εγκατάσταση οδοφωτισμών σε κατάλληλο μήκος και διάταξη και στους 5 ισόπεδους κόμβους με σκοπό τον πλήρη φωτοτεχνικό έλεγχό τους. θα κατασκευαστεί Γέφυρα μήκους 134.0m από χ.θ. 7+316.52 έως χ.θ. 7+450.50 της Κύριας Οδού. Για τη συγκεκριμένη γέφυρα προβλέπεται η εγκατάσταση οδοφωτισμού τόσο πάνω στη γέφυρα, όσο εκατέρωθεν αυτής σε αποστάσεις 50 μέτρων, με αποστάσεις ιστών 25 μέτρα.
Κρισιμότητα
Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου θα συμβάλει θετικά στην άρση της απομόνωσης της περιοχής των Τζουμέρκων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που αποτελεί και βασικό στόχο του ΠΕΠ, στην αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας καθώς και στην διευκόλυνση της εμπορικής δραστηριότητας από και προς στην περιοχή. Αφορά έργο που περιλαμβάνεται στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014-2025.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
Συνολικά θα κατασκευαστεί οδικός άξονας μήκους 9,809.27m, γέφυρα μήκους 134m, πέντε (5) ισόπεδοι κόμβοι, οδοφωτισμοί γέφυρας και κόμβων, τεχνικά έργα απορροής ομβρίων και πιο συγκεκριμένα 33 κιβωτοειδείς οχετοί διαφόρων διαστάσεων, 15 σωληνωτοί οχετοί Φ.100 καθ'ως και τάφροι. Θα γίνουν εργασίες οδοστρωσίας - ασφαλτικών και εργασίες σήμανσης και ασφάλισης. Στα παραδοτέα του έργου περιλαμβάνονται και οι αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες, η σύνδεση των pillar ηλεκτροφωτισμού και οι μετατοπίσεις των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ και ΟΤΕ.
Δείκτες Εκροών
  • CO13.Οδικό δίκτυο: Συνολικό μήκος νέων οδών
Δείκτες Αποτελέσματος
  • Τ1667.Χρονοαπόσταση

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.