Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης για την ανάδειξη καινοτόμων έργων στους τομείς εξειδίκευσης της Ηπείρου
17.10.2024

Η Περιφέρεια Ηπείρου, μέσα από την ανάπτυξη της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης για την περίοδο 2021-2027 και σε συνέργεια με το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας & Καινοτομίας, επέλεξε, σε συνέχεια αναλύσεων και προτάσεων, τους τομείς της Βιομηχανίας της εμπειρίας και βιώσιμη ανάπτυξης, της Αγροδιατροφής-Υγείας-Ευεξίας, του Περιβάλλοντος & της ενέργειας και της Νέας Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας ως τομείς προτεραιότητας για την ανάπτυξή της.

 

Η Ήπειρος παρουσιάζει σημαντικές συγκεντρώσεις τόσο ερευνητικών και τεχνολογικών αποτελεσμάτων στους χώρους αυτούς όσο και ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρήσεων και νέων επιχειρηματικών ιδεών. Πρόκειται να αξιοποιήσει αυτές τις προοπτικές μέσα από την έρευνα, την καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και χρήση των ερευνητικών υποδομών της, καθώς και την αποτελεσματική αξιοποίηση τόσο των περιφερειακών όσο και των εθνικών πόρων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου καλείται να οργανώσει και να αξιοποιήσει αυτό το δυναμικό προς όφελος των πολιτών της και της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό καλείστε να συμμετέχετε στην Διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης για την ανάδειξη καινοτόμων έργων στους τομείς εξειδίκευσης της Ηπείρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 30/10/2024 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου du Lac και να συμβάλετε με τις θέσεις και προτάσεις σας στον σχεδιασμό της Περιφερειακής ανάπτυξης.

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει ώριμες πιλοτικές δράσεις για άμεση χρηματοδότηση.

Παρακαλούμε για τη δήλωση συμμετοχής σας https://forms.gle/MYLtKs2vMu4NyVHs6.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

Βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.